Ninjas debut i utställningsringen

Idag har vi tillbringat dagen på drive-in utställning. Ninja ska göra sin officiella debut på certutställningen sjätte juni så vi behövde öva lite. Ninja är en tik jag sålde förra sommaren. Jag har lovat att hjälpa till att ställa ut henne i början tills husse och matte känner sig lite säkrare på hur det går till. Alltid roligt att få skola in ny förmågor i sporten. Natten och morgonen bjöd på hällregn och busväder så jag rustade mig för oväder, varma tröjor, vattentåliga skor och regnjacka.  Jag skulle tagit gummistövlar för gräsplanen var rejält vattensjuk och blev riktigt lerig ganska kvickt.  Men efter några timmar så kom solen fram och med den sommarvärmen.

Här är husse och Ninja
Vi övar lite innan. Ninja fattade ganska snabbt att skulle man ha godis av mig så skulle man stå upp. Hon var faktiskt jätteduktig.
Det behöver övas lite mer på att titta rakt fram när man travar. Här syns det att de håller på med lydnadsträning och den verkar gå bra. Kontakten är suverän.
Ett hederspris fick vi. Enda labben som fick det. Sen kom vi på ca 15 plats av 69 hundar, inte dåligt för en debutant. Labradoren är ingen finalras, den brukar inte stå sig i konkurrensen mot alla tjusiga pälshundar.
Ja så här ser hon ut ettåringen. Hon har lite kvar att växa och pälsen är i rejäl fällning men hon är faktiskt riktigt bra. Får se hur mycket som finns kvar till nästa utställning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s