Lär barnen att inte gå fram till främmande hundar

Man kunde önska att alla människor förstår att hundar är rovdjur, de har tänder att bita med och de kan användas. Tvååringar ska absolut inte släppas fram till främmande hundar. Det spelar ingen roll hur söta hundarna är. En tvååring ska inte ha sin vilja igenom i dessa situationer. För så små barn är det ”Din vilja står i skogen och växer” som gäller.  Alltför många gånger ser man föräldrar som puttar fram sina barn att gå och hälsa på en hund. Det kan vara OK om föräldern pratat med hundägaren föst och hundägaren är med. Jag har vuxit upp med hund men fick ändå tidigt lära mig att respektera främmande hundar särskilt om de satt bundna någonstans. Då hade de rätt att vara ifred. En bunden hund kan inte gå undan då är det mycket lätt den biter om den känner sig trängd. Nu är ju labradoren världens snällaste ras och det är mycket sällan det händer något med en labbe. Men det händer ibland och man vet aldrig när om det är en främmande hund.

3 reaktioner på ”Lär barnen att inte gå fram till främmande hundar

 1. Hej
  Håller med dej helt o fullt att barn borde få lära sej att INTE gå fram till främmande hundar, därmed inte sagt att jag som hundägare inte har nåt ansvar för största ansvaret har ju ALLTID hundägaren.
  Hälsningar från Ingrid o goldenkillen Pontus

  Gilla

 2. Självklart har man som hundägare alltid ett ansvar för vad hunden gör. Det håller jag ju med om, skulle väl skrivit det också, Man är aldrig tillräckligt tydlig.

  Gilla

 3. Strikt ansvar, oavsett vems fel att hunden gjorde det, enligt 19§ Lag (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter.
  Fast den delen av lagboken kan du 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s