Motion är nödvändigt

Inte bara för hunden. För oss hundägare är det självklart att hunden ska ha motion. Om inte annat så blir hunden rastlös och ”otrevlig”  om den inte får röra på sig varje dag. För hundägare gäller reglen; ut och gå oavsett väder.
Nya studier visar att djurägare och bättre hälsa hänger ihop. En hund blir en anledning till att röra på sig. I genomsnitt går en hundägare 300 minuter i veckan i jämförelse med folk utan hund som går 168 minuter.  300 minuter i veckan är ca 42 minuter om dagen. Ja har man en hund så…. men vi har 5 så jag kan ju säga att vi är ute med än 300 minuter i veckan. Vi måste ju vara superfriska. Nej det är vi inte , vi är krassliga som alla andra men hundarna måste ju ut. 

 Det är nyttigt med motion även för människor. Så om man ska motionera den mänskliga kroppen så kan man ju lika gärna ta med hunden. Att motionera med sin hund spar dig massor av tid. Oavsett om man vill springa, promenera eller bara kasta boll med hunden så får man träning på samma gång som hunden rastas.  Forskning har även visat att hunden gör medicinska underverk för sin ägare. Många hundägare är sjukliga, sjukpensionärer eller liknande och de skulle mått mycket sämre eller varit sängliggande om de inte hade hundarna som tvingade ut dem varje dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s