Utställning Åtvidabergs Hundklubb 7/8 2010

Nu är Solo 6 månader fyllda, nu ska han ställas ut. Idag övade vi på Åtvidabergs hundklubb. Utställning för alla raser med föranmälan. 3 labradorvalpar var anmälda. Vi var där i god tid och kunde gå runt så Solo fick kolla in alla konstiga hundar. Det var många sorter han aldrig sett förut. En del tyckte han att man skulle skälla på, men bara man talade om för honom att man visst får se ut så så gick svansen igen och allt var OK. ”Ska vi leka?”

Konkurrensen i valpklass var inte stenhård, det brukar det inte vara på dessa utställningar. Vann  valpklassen  gjorde en liten brun tik med mycket bra utställningsstamtavla. Jättesöt var hon. Solo fick HP och blev BIM-valp. Domaren tyckte att han hade för grov bröstkorg. Jo han har den eftersträvansvärda tunnformade bröstkorgen.  Tredje valpen fick inte HP, såg mer ut som en jaktlabbe. Matte var besviken för hon hade köpt valpen för utställning. Detta var första utställningen både för matte och hund. Jag kan nog tycka att om man vet att man har utställning som huvudintresse så köper man en valp med en utställningsstamtavla.  Det räcker inte att säga till uppfödaren att man vill ställa ut så man får den snyggaste i kullen. Detta var den snyggaste i denna kull, jag vet för jag såg dem innan leverans. Men det betyder ju inte att det måste bli en vinnare.  Å andra sidan, att bedöma valpar när de är 6 månader säger inte så mycket om hur de ser ut som vuxna. Som jag sa till ägarna till denna valp. Han behöver nog bli 3-4 år innan han är färdigväxt. Lägg inte så mycket vikt på vad domaren säger idag. På såna här utställningar är domaren inte auktoriserad exteriördomare och absolut inte specialist på raserna. Kritiken kan man strunta i, utställningen är enbart övning inför framtida utställningar.
Här är Solo i full gång med att visa tänderna. Snygga Vita tänder tyckte domaren. Jo han har alla på plats nu. Tandömsning klar.
Så här ser Solo ut 6 månader gammal.

En reaktion på ”Utställning Åtvidabergs Hundklubb 7/8 2010

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s