MyDog 2011 Två dagar internationell utställning in Göteborg 8-9 januari 2011

Nu har vi haft en kämpig helg med lite sömn igen. Men det var det värt!  Upp kl 0300 på lördagmorgon för att köra till Göteborg före snöovädret skulle göra det omöjligt att köra. Vi mötte snön i Borås.  Väglaget efter det var OK men inte mer. Vi kom i god tid till Göteborg, man behöver ju inte sköra i stan något för att komma till Mässan utan bara svänga av motorvägen och direkt in i parkeringshuset. Vi hann att gå en långpromenad innan vi gick in på utställningsområdet. Oj vad skitiga hundarna blev. Vi bor på landet och är vana vid vit snö, men denna snö var svart och lämnade asfaltsfläckar i pälsen på Solo, på Lisa syntes det inte för hon är redan svart.

Lördagen var det Jan-Erik Ek som dömde labbarna. Solo vann juniorklassen med CK, inte så svårt för han var den enda med förstapris.  Sen blev han tvåa i bästa hanneklassen. Dvs sist för det var bara två hannar med CK. Den andra var redan norsk champion. Men det var bra gjort för en elva månaders bäbis. Duktig Solo. Lisa fick ett andrapris för ett alltför kraftigt huvud. För övrigt är hon mycket väl godkänd.
Natten tillbringade vi på hotell, betalade några extra hundralappar för att få ha hund på rummet så gick det bra. Hotellet låg på lagom promenadavstånd från mässan så vi lät bilen stå i parkeringshuset och gick till hotellet.  En alldeles perfekt promenad kunde det ha varit om det inte var så att det blivit plusgrader och regn och alla vägar och trottoarer bestod av is med 2 cm högt forsande vatten på. Mina stövlar var INTE gummistövlar och vi använde hårtorken mycket den kvällen.
Lisa tycket det var jättemysigt att sova i mattes säng ( något som är totalförbjudet här hemma) men Solo föredrog det hårda golvet.  Han var dessutom ”tvungen” att hålla reda på alla hundar i rummen intill som skällde efter hussar och mattar som gått ner i baren för att roa sig. Han hade en del bekymmer om dem.
Söndagen började med en något torrare promenad till mässan och vi var i god tid och Moa Persson dömde. Denna gång var konkurrensen mördande, INTE! Solo var ensam i juniorklassen men vann den med CK. Fyra hannar totalt fick CK och Solo vann!  Bästa hanne med CERT, denna gång slog vi hannen som vann på lördagen.  Det var Solos andra cert och han är bara 11 månader gammal än.   Solo slutade som BIM.  Lisa fick ett förstapris och vann unghundsklassen men inget mer.
Fotona är tagna av någon vänlig själ med min kamera utan precisa inställningar så kvaliteten är därefter. Att få alla inblandade att stå fint samtidigt är inte lätt. Får väl försöka övertala min privata fotograf att följa med på utställningarna om vi ska fortsätta så här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s