Bygga hundgård. Kojan. Sen är det klart.

Ja då var vi äntligen färdiga med hundgårdsprojektet. Ja nästan i alla fall, vi ska sätta fast lite vindskivor och spikband på taket så att det håller för höststormarna.  Men nu är det så klart att det är godkänt att ha hundar där mer än en timme om dagen.
Kojan är under tak med liggplats ovanpå.  Trappa upp och liggplatser inne och ute är klädda med gummimatta så det går att göra rent och inte är halt.  Gummimattan köper man på Biltema. Det är bagagerumsmatta som man ska klippa till själv. Jag vänder släta sidan upp, det är egentligen uppochner men fungerar bättre till det som jag vill ha det till. Och så blir det lite luftning inunder istället.
Vi har satt hoppspärr på övre liggplatsen för det är alldeles för högt för att de ska få hoppa ner därifrån, de får ta trappan.

Kojan är isolerad med 7 cm frigolit i väggar, tak och golv. Taket går att lyfta på så att man slipper krypa in in kojan när man ska göra rent.  Det finns en vindsluss så det inte kan blåsa rakt in i kojan. Lucka till kojan kan monteras till vintern.

Ventilation är viktigt.  De här i ren koppar är mycket billigare än de i plast. Konstigt. Plast håller inte för hundar. Vi sätter en på utsidan och en på insidan och skruvar fast dem.
Så här ser det ut från vägen när det är klart.

2 reaktioner på ”Bygga hundgård. Kojan. Sen är det klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s